Pyrinnön Ryhmä1:n SM-viikonlopun saldo: 0,977 kg

Yleista keskustelua - Avoin kaikille
Lammikko

Pyrinnön Ryhmä1:n SM-viikonlopun saldo: 0,977 kg

ViestiKirjoittaja Lammikko » 23.09.2013 22:28

Ryhmä1:n SM-keskimatka ja viestit suunnistettiin viikonvaihteessa Keski-Suomessa. Lauantain keskimatkan Viitasaarelta tuomisina oli 2 hopeaa ja peräti 11 plakettia. Sunnuntain viesteissä sitten rävähti: neljä (4) SM-viestikultaa ja yksi (1) hopea. Huhhuh!

Kuukan Esa räknäsi, että viikonlopun Ryhmä1:n kokonaismetallisaalis oli 0,977 kg!
Tai itse asiassa se oli jopa suurempi, kun viesteistä saa vielä seurakin mitalin ;) !

Keskimatka: 2 + 11
Viitasaaren keskimatkan vaativista ja kivikkoisista maastoista SM-hopeat nappasivat Anni-Maija Fincke D21- ja Aleksi Niemi H18 -sarjoista.

Plaketeille päässeitä oli peräti 11 suunnistajaamme, eli Teemu Eerola (H15/4.), Anni Haanpää (D15/5.), Elias Kuukka (H20/6.), Emmi Mähönen (D20/6.), Sanni Kymäläinen (D20/7.), Vili Mustonen (H16/8.), Taavi Mustajoki (H15/9.), Johanna Viilo (D17/9.), Pyry Mustonen (H16/10.), Sonja Julkunen (D17/10.) ja Salla Pitkänen (D15/10.).

Viesteistä kultaakultaakultaakultaajahopeaa
Sunnuntaina juostiin SM-viestit todella hienoissa ja vauhdikkaissa maastoissa sekä hyvillä radoilla. Saarijärveltä Pyrintö löysi varsinaisen emäkultasuonen, kun mitalihuuhdonnasta tuli käsittämättömästi 4 kultaa ja 1 hopea! Pyrinnön kullat tulivat sarjoista D21, D20, D18 sekä H20. Hopea tuli D16-sarjasta.

Naisten viestissä Tampereen Pyrintö otti odotetustikin kolmannen peräkkäisen johtaen viestiä ensimmäisen osuuden ensimmäisestä välistä maaliin asti. Saila Kinni karkasi muilta lähes puolentoista minuutin johtoon.
–Piti tarkkailla muita, mutta tein heti pitkällä 1. välillä oman ratkaisun ja muut jäi, totesi Saikku tyytyväisenä.
Toisella osuudella Anni-Maija Fincke piti Pyrinnön johtopaikan, joskin Koovee ja Paimio olivat vain vajaa ½ min perässä.
–Tänään jalat olivat eilisen jäljiltä väsyneet, eikä pääkään ihan pelannut, totesi edellisenä päivänä SM-keskimatkalta hopeaa ottanut Anni.

Ankkurina Venla Niemellä oli tossu syönnillään, kun keskimatkalla liika itseluottamus kostautui putoamisena A-finaalista ison virheen myötä vain viiden sekunnin marginaalilla.
–Nyt oli tuoreet jalat ja lähdinkin innolla ja kovaa liikkeelle. Venla teki viestin parhaan ajan ja niin Pyrintö juhli jälleen SM-viestin voittoa. Voitto oli muuten 23-vuotiaalle Venlalle peräti kahdeksas peräkkäinen SM-viestin voitto. Huikea putki: 16-23 v!
Naisten kolmen peräkkäisen voiton sarja on tullut joka kerran samalla joukkueella, mutta joka kerralla on ollut eri järjestys.
Paimion Rasti suunnisti hopealle ja Koovee pronssille molemmat reilu 2 min Pyrintöä perässä.


D20-sarjalaiset ottivat SM-kullan joukkueella Suvi Harju (vaihtosija 11.), Sanni Kymäläinen (4.), Emmi Mähönen (1.). Emmi tuuletti railakkaasti maalissa, koska ’viisi vuotta on tätä voittoa yritetty, hopealle ollaan päästy, mutta nyt vihdoin napsahti’, riemuitsi viimeistä vuotta junnusarjassa suunnistava Emmi. Tyttöjen voitto tuli vain 8 sekunnin erolla Angelniemeen.


D18-sarjan kultajoukkue oli Salla Saarijärvi (2.), Jutta Jussila (1.) ja Johanna Viilo (1.). Tyttöjen voitto oli kisojen ylivoimaisesti ylivoimaisin, peräti 13.12 min! Salla aloitti hienosti, Jutta tuli varapaikalta joukkueeseen ja käytännössä ratkaisi viestin, kun kaikilta muilta toinen osuus viipyi kauan ja ankkurina Jossu kirkasti viime vuoden hopeansa kullaksi. Erityisen hauskaa oli, että Sallan, Jutan ja Jossun äidit juoksivat samassa järjestyksessä myös SM-viestikultaan ryhmä2:n viesteissä Iissä. Tilannetta jännättiin kännyköiden välityksellä. Onnea äideille ja tyttärille harvinaisesta saavutuksesta!

H20-sarjan pojat huuhtoivat kultaa joukkueella Jussi-Elmeri Halme (9.), Elias Kuukka (1.) ja Aleksi Niemi (1.). Toiseksi jäi rakas paikallisvastustaja Kangasala SK, niinpä voitto maistui makealta. Sekä KangSK:lle että TP:lle osui samat hajonnat koko viestin ajan, ja kaikilla osuuksilla juoksijat näkivät vähän väliä toisiaan, tai sitten juoksivat jopa peräkanaa.

D16-tytöt tekivät Pyrinnön kullanhuuhdonnassa pienen kauneusvirheen avaamalla Pyrinnön päivän hopealla. Joukkueessa juoksivat Sanni Alatalo (6.), Salla Pitkänen (1.) ja Anni Haanpää (2.).

Todella huikea päivä, jollaista ei varmaan enää kohdalle satu – tuskinpa millekään seuralle!


Ikähenkilöiden viikonloppusaldo: 3+3
Ikähenkilöiden SM-kisat suunnistettiin Iissä. Matka verottikin pyrintöläisten osanottoinnokkuutta peräti neljäsosaan. Tuomisina oli kuitenkin pienelläkin iskujoukolla keskimatkalta Annika Viilon D45-sarjan hopea, Sirkka Oikarisen D50-sarjan pronssi sekä Sari Saarijärvi D40-sarjan 5. sija.

Viesteissä mukana oli meiltä vain 3 joukkuetta. Näistä D130-joukkue (yhteisikä vähintään 130 vuotta) eli Sari Saarijärvi, Tiina Jussila ja Annika Viilo ottivat kultaa. Naiset johtivat joka vaihdossa. D150 –joukkue (Kirsi Laasonen, Satu Marila ja Sirkka Oikarinen) oli 4. ja H150 (Jarmo Oikarinen, Thomas Nyholm, Timo Äijälä) oli 5.


SM-pisteissä piikkipaikalle
SM-pisteissä Pyrintö nousi viikonlopun jälkeen omalle paikalleen – kärkeen. Enää on SM-yö jäljellä ja Pyrintö tullee ylittämään jälleen 500 pisteen haamurajan.
1 Tampereen Pyrintö 450,5
2 Ounasvaaran HS 430,0
3 SK Vuoksi 348,0
4 Helsingin Suunnistajat 320,0
5 Suunta Jyväskylä 316,0
6 Navi, Mikkeli 303,0
7 Rajamäen Rykmentti 298,5
8 Kouvolan Suunnistajat 294,0
9 MS Parma, V-Suomi 278,5
10 Espoon Suunta 272,0
11 Koovee, Tampere 236,5
12 Kangasala SK 232,0

Palaa sivulle “Yleinen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa