Ohjeita foorumin käytön aloittamiseen

Täällä erilaisia ohjeita foorumin käyttöön.
Iiro Sundvall
Ylläpitäjä
Viestit: 10
Liittynyt: 19.10.2007 17:35
Paikkakunta: Nokia, Vihola

Ohjeita foorumin käytön aloittamiseen

ViestiKirjoittaja Iiro Sundvall » 21.10.2007 12:25

Tässä nopea pikaohje foorumin käyttöön. Kattavampi ohjeistus löytyy sivun yläreunassa olevan Ukk-linkin takaa.

Foorumin tarkoitus

Foorumin tarkoitus on toimia Tampereen Pyrinnnön suunnistusjaoston sisäisenä keskustelu- ja tiedotuskanavana.

Käyttöönotto

Voidaksesi lukea ja kirjoittaa viestejä sinun tulee olla rekisteröitynyt. Rekisteröinti onnistuu klikkaamalla yläreunasta rekisteröidy painiketta. Tämän jälkeen sinulta kysytään käyttäjätunnusta, :!: toimivaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa. Voit itse päättää mitä haluat käyttäjätunnukseksi sekä salasanaksi, mutta käyttäjätunnuksesi olisi toivottavaa olla tunnistettava.
Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostilla linkin, jota seuraamalla vahvistat jäsenyytesi foorumissa. Tämän jälkeen pääset käyttämään foorumia.
:!: Älä unohda käyttäjätunnustasi tai salasanaasi!
Myöhemmin voit lisätä profiilisi tietoja, kun olet kirjautuneena, klikkaamalla Käyttäjätiedot-painiketta. Valikoista pääset valitsemaan myös esimerkiksi sähköpostiosoitteesi julkistamisen muille käyttäjille.

Lukeminen ja kirjoittaminen

Foorumien lukeminen on yksinkertaista. Otsikot ovat linkkejä, joita seuraamalla pääset haluamasi artikkelin luo. Ylimmäisen palkin päälle muodostuu otsikkoketju, jota pitkin pääset palaamaan takaisin haluamallesi tasolle.
Kirjoittaminenkaan ei ole vaikeaa. Uuden aiheen saat luotua valitsemalla Uusi viesti-painikkeen ja vastauksen vanhaan viestiketjuun saat lähetettyä avaamalla ketjun ja painamalla vastaa painiketta. On tärkeää ettet sekoita uusi viesti- ja vastaa-painikkeita! Itse kirjoittaminen tapahtuu avautuvassa tekstikentässä. Kentän yläreunassa on tekstin tehostamiseksi käytettäviä painikkeita (vrt. Word), joilla voit korostaa ja muutenkin elävöittää tekstiäsi. Toivottavaa on kuitenkin liiallisen tehostamisen ja HUUTAMISEN välttäminen. Kun teksti on valmis, lisäät sen foorumille painamalla lähetä-painiketta.

Muut toiminnot

Viestiin voi liittää kuvia, taulukoita, linkkejä tai muita tiedostoja. Omalla serverillä sijaitsevan kuvan voit liittää käyttämällä tekstikentän yläpuolella olevaa Img-painiketta. Linkin saat puolestaan tehtyä URL-painikkeella. Molemmat painikkeet kertovat käytöstään lisää kun viet hiiren niiden päälle.
Muita tiedostoja voit liittää kiintolevyltäsi valitsemalla kalenteritoiminnon alla Add an Attachment-kentästä selaa-painikkeen, etsimällä tiedoston koneeltasi ja painamalla add attachment-painiketta. Tekstikenttään voit antaa lyhyen kuvauksen tiedostosta.
Viesteihin on myös mahdollista tehdä äänestystoiminto, jossa jokainen rekisteröitynyt jäsen voi äänestää yhtä antamistasi vaihtoehdoista. Äänestyksen voit lisätä aivan sivun alareunasta. Anna ensin äänestykselle aihe ja lisää sitten vaihtoehtoja yksi kerrallaan, siten että kirjoitat ensin vaihtoehdon nimen ja painamalla sitten lisää vaihtoehto-painiketta. Anna lopuksi vielä äänestyksen kesto.

Käytös
Foorumilla noudatetaan netikettiä eli toimitaan vanhan kunnon maalaisjärjen ohjaamana. Foorumin ylläpito puuttuu väärinkäytöksiin tarvittaessa.


Ongelmatapauksissa voit ottaa yhteyttä puh 050-3551804 email tp.suunnistus.foorumi[at]gmail.com / tai foorumin yksityisviesti

Palaa sivulle “Ohjeet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija