Rogainingin EM- ja MM-kisoihin ensi kesänä?

Yleista keskustelua - Avoin kaikille
manu
Posts: 4
Joined: 17.05.2011 11:37
Location: Tampere

Rogainingin EM- ja MM-kisoihin ensi kesänä?

Postby manu » 18.01.2022 13:59

Moi,
etsin paria tulevan suven arvokisoihin. Mikäli haluat laajentaa suunnistuskokemuksiesi kirjoa ultrapitkien kisojen puolella, nyt olisi siihen hyvä mahdollisuus. Olen tamperelainen keski-ikäinen mies, jolla on kokemusta rogaining-kisoista 13 vuoden ajalta. Takana on kaksi SM-kultaa ja muutama himmeämpi mitali sekä kymmenkunta voittoa lyhyemmistä kahdekasan tunnin kisoista. Viime syksynä otettiin keskinkertaisella suorituksella Viron EM-kisoista veteraanien 8. sija. Vakiparini joutui lopettamaan juoksuhommat joten etsin nyt uutta suunnistustaitoista ja suorituskykyistä kaveria tuleviin kisoihin.

Tarkoitus on lähteä hakemaan tasoltaan vähintään veteraanisarjan top-3 sijoitusta, mutta kisakaverin ei tarvitse olla veteraani-iässä. Kuljetussa matkassa tämä tarkoittaa n. 135-145 km vuorokauden aikana, hieman maastosta ja kelistä riippuen toki. Joukkuetoverilta edellytän perushyvää suunnistustaitoa ja kovaa kestävyyskuntoa.

Tulevat kisat:
EM-kisat Venäjällä Karjalan kannaksella toukokuun lopussa
MM-kisat Tshekissä elokuun puolivälin jälkeen
2023 EM-kisat Suomessa
2023 Lapland Wilderness Challenge, 5 vrk suunnistuskisa Vätsärissä (maailman pisin jalkaisin käytävä suunnistuskisa)

Hieman lajista: arvokisat ovat kestoltaan aina 24 h, reitti (kuljettava matka) suunnitellaan itse ennen starttia. Suorituksessa korostuu kisan aikainen huolto ja oman toimintakyvyn ylläpito aina viimeisille minuuteille asti sekä tietenkin pitävä henkinen kantti. Pelkällä kovalla kunnolla ei pärjää, mutta ilman sitä ei toisaalta ole asiaa kärkeenkään.

Pitkät kisat ovat poikkeuksetta ikimuistoisia kokemuksia ja suosittelenkin lajia vahvasti kaikille perinteisen suunnistuksen ystäville.
Mikäli kiinnostuit niin treenihistoriaani voi selata Stravasta (Manu Humppi) ja yhteyden saa parhaiten puhelimella 040 7033029

Return to “Yleinen”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests